Nieuwsbericht

MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel juli 2018 is uit!

Soms heb je mensen nodig die tegen de stroom in hun idealen nastreven. Die ondernemingen tot een succes maken, waar anderen niet in geloven. Die zich losmaken van de door hun opvoeding en sociale achtergrond opgelegde normen en waarden, hun eigen weg gaan.

De Groninger Berend Westera had zich in het hoofd gezet een Twentsch Volksblad op te zetten, een gereformeerde krant voor heel Twente. Engbert Gerrit Denneboom pionierde in de schier eindeloze en ogenschijnlijk onvruchtbare heidevelden in het midden van Overijssel, waar hij met vallen en opstaan een succesvol boerenbedrijf realiseerde. Johannes van den Bosch schuwde het experiment niet in Willemsoord, één van de Koloniën van Weldadigheid. Oók in dit nummer het boeiende levensverhaal van freule Hermanna Molkenboer-Trip, die aan het eind van de negentiende als vrouw in een mannenwereld het ongehoorde besluit nam om de Oldenzaalse textielfabriek van haar overleden man te gaan leiden. En met succes.

Gelukkig zijn er altijd pioniers, mensen die hun nek uit steken, die boven het maaiveld uitkomen. Dat levert altijd mooie verhalen op. In dit nummer van MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift vindt u er weer genoeg:

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan